Toplotne črpalke

Toplotne črpalke TOSHIBA

Ko danes govorimo o obnovljivih virih energije, nas nobena pot ne pelje več mimo toplotne črpalke.

Z odlično učinkovitostjo so naprave primerne za neprekinjeno delovanje in nudijo popolno udobje.

ESTIA – toplotne črpalke zrak-voda uporabljajo naravno toploto zunanjega zraka ne samo za ogrevanje hiše in vode, temveč tudi za hlajenje hiše in sicer cenovno zelo ugodno in okolju prijazno.

S toplotno črpalko zrak-voda – ESTIA aktivno prispevate k varstvu podnebja.

ESTIA toplotna črpalka zrak-voda znamke TOSHIBA realizira v enem samem sistemu poleg ogrevanja prostorov in vode, tudi opcijo hlajenja bivalnih prostorov.

Zaradi uporabe tehnologije toplotnih črpalk, je ESTIA zelo atraktivna, cenovno ugodna in visoko učinkovita alternativa v primerjavi s konvencionalnimi sistemi za ogrevanje.

Tehnologija toplotnih črpalk uporablja energijo pretežno iz zunanjega zraka, kar prihranja stroške in zmanjšuje emisije CO2.

Tehnologija toplotnih

Rešitev za ogrevanje in ohlajevanje gospodinjstev.

Prilagodljiva uporaba, preprosta namestitev.

Tehnologija toplotnih črpalk v najboljši izvedbi

Celovit sistem za ogrevanje in ohlajevanje Daikin Altherma s tehnologijo toplotne črpalke je prilagodljiva in varčna alternativa ogrevalnim kotlom na fosilna goriva, ki ima tudi funkcijo ohlajevanja. Za sistem Altherma je značilna varčna poraba energije, zaradi česar je to najprimernejša rešitev za zmanjšanje porabe energije in emisij CO2.

Nizko temperaturno ogrevanje

Revolucija, ki temelji na bogati tradiciji. Podjetje Daikin ima več kot 40 let izkušenj na področju izdelave toplotnih črpalk. Letno izdela več kot milijon enot za gospodinjstva in komercialno uporabo. Celotni sistem in vse dele, vključno z najpomembnejšim – kompresorjem podjetje Daikin izdeluje v lastnih tehnološko naprednih tovarnah. Podjetje Daikin izdeluje vse kompresorje, od katerih jih je približno 80 % namenjenih za toplotne črpalke. Razumljivo je, da dajejo tovrstne izkušnje podjetju pomembno prednost, s katero vzdržuje položaj vodilnega izdelovalca na trgu in na podlagi katerih lahko obstoječo tehnologijo uporablja v inovativnem sistemu Altherma.

Pregled sistema

Toplotna črpalka Daikin Altherma je dvodelni sistem, ki ga sestavljata zunanja enota in notranja vodna enota, ki jo lahko priključite na vse nizko temperaturne radiatorje in sisteme talnega ogrevanja.

Zunanja enota
Zunanja enota iz ozračja črpa nizko temperaturno toploto, ki ji zviša temperaturo. Zvišano toploto po hladilnem cevovodu prenaša v vodno enoto.

Notranja vodna enota
Notranja vodna enota prevaja toploto iz ohlajevalne enote v vodo, ki kroži po radiatorjih centralnega ogrevanja, po sistemu talnega ogrevanja in rezervoarju tople sanitarne vode. Pri večnamenski ogrevalni in ohlajevalni različici notranje vodne enote se ohlajanje izvaja tako, da se temperatura vode zniža na 4°C in da ta kroži skozi enote hladilnega cevovoda. Sistem z znižanjem temperature vode omogoča tudi zmerno ohlajanje prek sistemov talnega ogrevanja ali radiatorjev. Ogrevanje sanitarne vode vključite s preklopom sistema iz ohlajevalnega ali ogrevalnega načina v sanitarnega.

Prilagodljivost namestitve

Toplotna črpalka Daikin Altherma

Ponuja tri namestitvene različice – enoenergijsko, samostojno in kombinirano – ki omogočajo večje ravnovesje med naložbo in stroški uporabe ter raznovrstno uporabnost sistema Altherma. Strokovno namestitveno osebje podjetja Daikin lahko ponudi podrobne informacije o tem, kako je mogoče katero od različic uporabiti v določeni vrsti zgradbe. Poleg teh treh namestitvenih različic je mogoče sistem Altherma združiti z alternativnimi obnovljivimi viri toplotne energije, na primer s sprejemniki sončne energije za ogrevanje gospodinjske vode.

Enoenergijski sistem Altherma

Velikost toplotne črpalke se prilagodi tako, da zagotavlja 90–95 odstotkov letnih potreb po toplotni energiji, preostalih 5–10 odstotkov pa zagotavlja pomožni električni grelnik. Dobra praksa narekuje izbiro toplotne črpalke, ki pokriva 60 odstotkov potreb ogrevanja na najhladnejši dan. Enoenergijska namestitvena različica sistema Altherma je priporočljiva za večino namestitev, saj omogoča najboljše ravnovesje med stroški naložbe in stroški uporabe.

Specifikacije toplotnih črpalk ALTHERMA

Toplotna črpalka ALTHERMA zrak-voda

Toplotna črpalka “zrak–voda” je sodoben odgovor na trenutna in prihodnja vprašanja, povezana s tradicionalnimi sistemi ogrevanja, in sicer z rastjo stroškov primarne energije in resnimi posledicami za okolje.

Prednosti uporabe sistema ALTHERMA

Varčna alternativa ogrevalnim kotlom na fosilna goriva. Toplotna črpalka Altherma je primerna alternativa tradicionalnim ogrevalnim kotlom na fosilna goriva z izboljšano tehnologijo toplotnih črpalk, ki je značilno čista, zanesljiva in nezahtevna za vzdrževanje.

Nizki stroški energije in zmanjšanje emisij CO2. Zaloge tradicionalnih goriv se krčijo in ta goriva so vse dražja. Z zvišanjem teh stroškov postaja najbolj privlačen obnovljiv vir energije za sisteme ogrevanja toplotna črpalka »zrak–voda«, ki izkorišča brezplačno toploto ozračja in je vsaj trikrat učinkovitejša od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva. Deluje z nizko porabo primarne energije in brez neposrednih emisij CO2.

Preprosta namestitev. Zunanjo enoto lahko namestite, kjer je to najprimerneje, saj je praktične velikosti in ne zahteva vrtanja ali izkopavanja za zbiranje toplote. Notranja vodna enota ne zahteva namestitve v posebnem prostoru ali dodatnih napeljav, kot so dimniki, rezervoarji za gorivo inplinske cevi. Sistem toplotne črpalke Altherma lahko priključite na nizko temperaturne radiatorje industrijskega standarda in talne ogrevalne sisteme ter ga prilagodite za uporabo v novogradnjah ali predelavah.

Popolna rešitev za celoletno udobje. Sistem toplotne črpalke Altherma je zasnovan za zagotavljanje tople sanitarne vode skozi celo leto in omogoča izbiro različice s hladilnim sistemom za vroče poletne mesece. Uporaba napredne tehnologije pretvornikov Daikin in možnosti nastavitve spremenljive temperature ves čas zagotavlja stalno sobno temperaturo in najnižjo možno porabo energije.

Katalog toplotnih črpalk TOSHIBA 2019/2020

Katalog toplotnih črpalk TOSHIBA 2019/2020