Toplotne črpalke

Toplotne črpalke TOSHIBA

Ko danes govorimo o obnovljivih virih energije, nas nobena pot ne pelje več mimo toplotne črpalke.

Z odlično učinkovitostjo so naprave primerne za neprekinjeno delovanje in nudijo popolno udobje.

ESTIA – toplotne črpalke zrak-voda uporabljajo naravno toploto zunanjega zraka ne samo za ogrevanje hiše in vode, temveč tudi za hlajenje hiše in sicer cenovno zelo ugodno in okolju prijazno.

S toplotno črpalko zrak-voda – ESTIA aktivno prispevate k varstvu podnebja.

ESTIA toplotna črpalka zrak-voda znamke TOSHIBA realizira v enem samem sistemu poleg ogrevanja prostorov in vode, tudi opcijo hlajenja bivalnih prostorov.

Zaradi uporabe tehnologije toplotnih črpalk, je ESTIA zelo atraktivna, cenovno ugodna in visoko učinkovita alternativa v primerjavi s konvencionalnimi sistemi za ogrevanje.

Tehnologija toplotnih črpalk uporablja energijo pretežno iz zunanjega zraka, kar prihranja stroške in zmanjšuje emisije CO2.

 

KAJ JE PRAVZAPRAV TOPLOTNA ČRPALKA ZRAK-VODA?

Toplotna črpalka zrak-voda pridobiva energijo iz zraka v okolici. Nato jo prenaša v ogrevalni sistem. Za prehod z obstoječega ogrevalnega sitema, je zaradi nizkih stroškov namestitve to tudi izredno dobra rešitev za prehod na ogrevanje s toplotno črpalko.

JE POZIMI V ZRAKU SPLOH DOVOLJ TOPLOTE ZA DELOVANJE TOPLOTNE ČRPALKE?

Najboljše da začnemo z načinom delovanja. Osnova za razumevanje je, da princip toplotne črpalke zrak-voda pridobiva toploto iz zraka v okolici. Odločilen je tukaj zaprt hladilni krogotok, ki to toploto prevzema. V zaprtem hladilnem krogotoku kroži hladilna tekočina. Celo pri ledenih –25 °C zunanje temperature je ogrevanje vaše hiše zagotovljeno, pri čemer boste potrebovali nekoliko več električne energije. Toplota, pridobljena s tem postopkom, se prek toplotnega izmenjevalnika prenaša v ogevalni sistem. Voda v njem tako pridobi temperaturo, ki je potrebna za kopel, prhanje in ogrevanje.

Nudimo tudi montažo klimatske naprave

Poleg nakupa lahko pri nas opravite tudi naročilo montaže klimatske naprave, ki jo izvedemo po dogovoru z vami.