Pokličite nas: 080 10 14   |   E-mail: nix1@siol.net

Nix d.o.o.

Modra številka 080 10 14

Glavne specifikacije toplotnih črpalk ALTHERMA

Toplotna črpalka ALTHERMA zrak-voda

Toplotna črpalka »zrak–voda« je sodoben odgovor na trenutna in prihodnja vprašanja, povezana s tradicionalnimi sistemi ogrevanja, in sicer z rastjo stroškov primarne energije in resnimi posledicami za okolje.

Prednosti uporabe sistema ALTHERMA

Varčna alternativa ogrevalnim kotlom na fosilna goriva. Toplotna črpalka Altherma je primerna alternativa tradicionalnim ogrevalnim kotlom na fosilna goriva z izboljšano tehnologijo toplotnih črpalk, ki je značilno čista, zanesljiva in nezahtevna za vzdrževanje.

Nizki stroški energije in zmanjšanje emisij CO2. Zaloge tradicionalnih goriv se krčijo in ta goriva so vse dražja. Z zvišanjem teh stroškov postaja najbolj privlačen obnovljiv vir energije za sisteme ogrevanja toplotna črpalka »zrak–voda«, ki izkorišča brezplačno toploto ozračja in je vsaj trikrat učinkovitejša od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva. Deluje z nizko porabo primarne energije in brez neposrednih emisij CO2.

Preprosta namestitev. Zunanjo enoto lahko namestite, kjer je to najprimerneje, saj je praktične velikosti in ne zahteva vrtanja ali izkopavanja za zbiranje toplote. Notranja vodna enota ne zahteva namestitve v posebnem prostoru ali dodatnih napeljav, kot so dimniki, rezervoarji za gorivo inplinske cevi. Sistem toplotne črpalke Altherma lahko priključite na nizko temperaturne radiatorje industrijskega standarda in talne ogrevalne sisteme ter ga prilagodite za uporabo v novogradnjah ali predelavah.

Popolna rešitev za celoletno udobje. Sistem toplotne črpalke Altherma je zasnovan za zagotavljanje tople sanitarnevode skozi celo leto in omogoča izbiro različice s hladilnim sistemom za vroče poletne mesece. Uporaba napredne tehnologije pretvornikov Daikin in možnosti nastavitve spremenljive temperature ves čas zagotavlja stalno sobno temperaturo in najnižjo možno porabo energije.

Na vrh